sobota 27. března 2010

Daft Punk: Alive 2007

Virgin/EMI
2007

K profesionální deformaci hudebních publicistů patří určitá dávka otupělosti. Za život jsme toho slyšeli už tolik, že je těžké něčím nás opravdu překvapit. Daft Punk jsou ale na překvapení machři. Pamatujete si, jaké rozpaky kdysi vzbudili vydáním singlu One More Time? Následně se ukázalo, že jeho okázalá pokleslost je pouze rafinovanou součástí promyšleného konceptu rozvinutého na desce Discovery.
Právě hra s kontextem charakterizuje i tenhle živák, v diskografii francouzské dvojice už druhý. Thomas Bangalter a Guy Manuel de Homem-Christo jsou příliš velcí hračičkové na to, aby své koncerty pojímali jako pouhý sled jednotlivých skladeb. Namísto toho pracují s útržky jednotlivých skladeb, které skládají dohromady do podoby víceméně jednolitého mixu.
Výsledná mozaika je stejně zábavná, jako plná nečekaných kombinací – viz. nesmírně funkční propojení ústředních sloganů skladeb Television Rules The Nation a Around The World, které se v závěru takto nově vzniklého tracku přetaví v Crescendolls. Spolu s místy až rock’n’rollovou energií koncertu jde o nejlepší lék na výše zmíněnou otupělost.

Žádné komentáře:

Okomentovat