neděle 28. března 2010

Různí: Black Coffee Chapter 6 - Feed Your Soul + Playground Vol.8 – Mixed & Compiled By Cuica + Destination: Out II









ecco.chamber/Panther
2003

hodnocení: 6/7 (Black Coffee), 4 (Playground), 5 (Destination: Out)
psáno pro Rock & Pop

Tři kompilace, které každá po svém těží z momentální obliby pomalé elektronické hudby. Black Coffee je navzdory amatérskému obalu nejpovedenější. Po downtempovém předkrmu přichází hlavní chod v podobě lehoučkých jazzy houseových závitků, následovaný dubově triphopovým zákuskem. Po tomhle menu se budete ještě dlouho olizovat!
Dvojice Cuica na svém příspěvku do série mixovaných kompilací Playground (předchozí díly míchali třeba Aromabar, Les Gammas nebo Madrid de los Austrias) prakticky neopouští mantinely vymezené pojmem nu-house a i přes počáteční eleganci a šarm se časem neubrání jisté těžkopádnosti, které se dalo vyhnout občasným zařazením nějaké skladby odjinud.
To slovutný vídeňský kompilátor Alan Brown pro jistotu rozdělil výběr Destination: Out II rovnou na dva disky – na prvním převažují skladby ve středním tempu, druhý je zdánlivě klidnější, i když i tady se beat čas od času narovná a začne compostovsky houseovat. Navíc má album zajímavý obal i přitažlivý cestovatelský koncept (celkem dvacet tracků má v rodném listě patnáct různých měst ze tří kontinentů) a to se na trhu, zahlceném podobnými výběry k neúnosnosti, počítá.

Žádné komentáře:

Okomentovat