neděle 28. března 2010

Miss Kittin: I Com

Labels/EMI
2004

hodnocení: 5/7
psáno pro Rock & Pop
Autorský debut veteránky electroclashe
Když vydal LTJ Bukem v roce 2001 debutové album, měl už toho na kontě tolik, že se klidně mohl považovat za veterána. Miss Kittin je na tom podobně, ačkoli jeden podstatný rozdíl by tu byl – i když se autorsky podílela už na deskách s Golden Boyem a Hackerem, sama se dosud považovala spíš za DJku než za zpěvačku a producentku. To se nejspíš nezmění ani teď, přesto je v případě I Com jasné, že jde o víc než o pár skladeb napsaných v pauzách mezi DJskými sety.
Předložený materiál sahá od energických kousků spojujících taneční rytmy a (punk)rockové kytarové riffy (Professional Distortion, Meet Sue Be She) přes minimalistické techno odkazující k The Youngsters a Readymade FC (Allergic, Soundtrack Of Now) až po pomalejší skladby jako je nádherná Happy Violentine nebo Dub About Me, napůl cover a napůl remix staršího tracku londýnských Smash TV.
Když už jsme u těch coverů, Miss Kittin si předělala k obrazu svému i skladbu 3eme Sexe svých krajanů Indochine a výsledek stojí rozhodně na rozdíl od originálu za to! Méně slavné jsou její snahy o robotické IDM v závěrečné Neukölln 2 a předcházející I Come.com – nebýt jich, bylo by celkové hodnocení ještě o stupeň vyšší. Jinak jde ale o velmi podařenou, byť trochu nesoudržnou nahrávku.

Žádné komentáře:

Okomentovat