neděle 28. března 2010

Bark Bark Bark: Haunts

Retard Disco/Day After Records
2007

hodnocení: 4/5
psáno pro Rock & Pop

Další z početného zástupu MySpace heroes, kteří staví tuhle profesi (jakože psaní recenzí) na hlavu. Hudba jako tahle totiž žije vlastním životem a ze všeho nejméně potřebuje zpětnou vazbu od věčně šťourajících hudebních pisálků.
Debut sotva zletilého Američana Jacoba Coopera, který si podle potřeby říká Jacob Safari či Anne Frankenstein, připomíná tvorbu takových solitérů, jako jsou Beck nebo Gonzales. Zorientovat se v téhle chaotické změti zdánlivě nahodilých beatů, klavírních melodií a syntetických basových linek dá sice trochu práce, po chvíli poslechu desky Haunts si ale dost možná uvědomíte, že se jedná o překvapivě poslouchatelnou a dokonce svým způsobem neodolatelně popovou nahrávku.
I přes svou určitou záměrnou primitivnost totiž není hudba Bark Bark Bark prvoplánově agresivní. Důležitější než filtrování vlastní negativní energie skrz písňovou tvorbu jsou pro Coopera zjevně melodie potažmo vlastní proces skládání, což jeho debut staví vysoko nad podobné obývákové pokusy jeho vrstevníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat