sobota 27. března 2010

Stereotyp: Keepin‘ Me

G-Stone/Panther
2006

hodnocení: 2/5
psáno pro Rock & Pop

Stereotyp = Vídeňák Stefan Mörth = oblíbený producent DJe Blue = člověk, jehož jméno má na evropské avanthiphopové scéně stále větší váhu. Na svém druhém albu pro rovněž vídeňský label G-Stone propojuje Stereotyp světy lidellovského elektrosoulu a hip hopu, který Mörth studoval spíše u Antipop Consortium než u Wu-Tang Clan (ani jimi ovšem nepohrdá, o čemž svědčí vokální účast Cappadonny ve skladbě Do Dirt).
Čekejte leccos, jen ne desku, kterou budete moci snadno poslouchat u odpolední kávy. Keepin‘ Me je album náročné, místy obtěžující a rozhodně ne přehnaně pozitivní. Promomateriály líčí Stefana Mörtha jako člověka, který tráví devadesát procent života mezi stěnami nahrávacího studia. Možná by neškodilo, kdyby se odtud čas od času vydal na procházku po okolí. Třeba by pak přestal skládat tak těžko proniknutelnou a do sebe obrácenou hudbu.
„Posluchačsky náročné“ sice ještě automaticky neznamená „nekvalitní“, v tomto případě je ale cokoliv, kvůli čemu by mohlo stát za to mít tuhle desku doma, důkladně skryto pod nánosem vokální ekvilibristiky a mnohovrstevnatých beatů. Věřím, že se najdou posluchači, kterých právě toto imponuje, pro sebe si však vyhrazuju právo zůstat v opozici.

Žádné komentáře:

Okomentovat