neděle 28. března 2010

Asian Dub Foundation: Time Freeze 1995-2007 - The Best Of

Virgin/EMI
2007

hodnocení: 3/5
psáno pro Rock & Pop

Britská etnotaneční formace Asian Dub Foundation se poprvé výrazně zapsala do povědomí posluchačů elektronické hudby v roce 1998 deskou Rafi’s Revenge, obsahující hity jako Naxalite, Buzzin’ nebo Free Satpal Ram. Novátorský mix našláplých drum’n’bassových rytmů, ostrých rockových riffů a společensky závažných textových poselství tehdy představoval vítané osvěžení mezi všemi těmi pozitivně naladěnými kapelami typu Zion Train nebo Transglobal Underground.
S postupem času se ale uvedené výrazové prostředky poněkud oposlouchaly a ztratily mnoho ze své původní schopnosti přitáhnout pozornost posluchačů k vlastní obsahové stránce skladeb. Svědčí o tom i fakt, že nejsilnějším počinem ADF z poslední doby se stala dost netypická spolupráce se Sinéad O’Connor nazvaná Thousand Mirrors.
Coby album momentek rekapitulující třináctiletou kariéru kapely plní Time Freeze svoji roli dobře, neboť se zaměřuje jen na ty skutečně podstatné a stále poslouchatelné momenty. Rozhodně má větší cenu sáhnout v případě potřeby obohatit domácí diskotéku právě po něm, než po některé z posledních řadových desek ADF.

Žádné komentáře:

Okomentovat