neděle 28. března 2010

N.O.H.A.: Dive In Your Life

Unique/Panther
2007

hodnocení: 3/5
psáno pro Rock & Pop

Máte kapelu a máte poselství, které chcete dostat ke svým posluchačům. Jediné, co v takovém případě potřebujete, je najít odpovídající prostředek, který správné přijetí onoho poselství zajistí. Pro mezinárodní uskupení N.O.H.A., vedené pražským rodákem, saxofonistou Philipem Nohou, se tímto prostředkem stal naživo hraný drum’n’bass, který nezapře svůj vzor v tvorbě kapely London Elektricity.
Nedosahuje však jejich typické valivosti a spíše než britské klubové prostředí v ní rezonuje středoevropská nu-jazzová scéna soustředěná zejména kolem německých labelů Compost Records nebo Sonar Kollektiv. Stejně jako ona se ani hudba N.O.H.A. nebrání nejrůznějším etnickým vlivům sahajícím od španělského flamenka (nová zpěvačka Minerva Diaz Perez pochází právě ze Španělska) po balkánskou dechovku.
Čtvrté album skupiny s názvem Dive In Your Life chce už svým názvem působit jako oslava života v jeho rozmanitosti, hudbě na něm obsažené k tomu ale schází ještě notný kus naléhavosti, díky níž by ten apel nabyl na přesvědčivosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat