neděle 28. března 2010

Piano Magic: Part Monster

Green Ufos/Starcastic
2007

hodnocení: 5/5
psáno pro Rock & Pop

Britští Piano Magic měli vždycky blízko k označení kultovní kapela. S jejich bohatou a hodně spletitou diskografií a systémem rotujících členů inspirovaným This Mortal Coil tomu snad ani nemohlo být jinak. Teprve v posledních letech začalo fungování kapely připomínat model, který je v tvůrčím prostředí silně ovlivňovaném hudebním průmyslem běžnější. Patří k němu jak relativní stálost složení, tak i věrnost jedné vydavatelské firmě.
Pochopitelně to nezůstalo bez vlivu na vlastní hudbu, kterou Piano Magic hrají a nic o té proměně nesvědčí významněji, než jejich sedmé řadové album Part Monster (mimochodem produkované Guyem Fixsenem z kapely Laika). Z estetického hlediska se dá říct, že se na něm kapela konečně zbavila všeho, co se v její tvorbě dalo označit za přebytečné. Řeč je o všemožných sonických experimentech, v kterých si Piano Magic vždycky libovali a které na jejich deskách koexistovaly s post-rockem či indietronikou načichlými popovými momenty.
Part Monster je oproti tomu album v nejlepším slova smyslu hitové, podobně jako byl hitový debut Lali Puna. A víte co? Je stejně skvělé!

Žádné komentáře:

Okomentovat