sobota 27. března 2010

Cartonnage: Curiously Connected

ESCape/EMI
2007

hodnocení: 3/5
psáno pro Rock & Pop

Pokud bylo na debutu pražských Cartonnage něčeho příliš, tak to byla zpěvačka Vanda Hauserová stylizovaná do role newageové lkající víly. Na novince Curiously Connected sice dostala ještě větší prostor, současná elektropopová podoba tvorby kapely jí ale naštěstí umožňuje vyzkoušet si i jiné hlasové polohy.
Nejlépe vyznívá v našláplých skladbách jako Hush Hush, I Need Your Stereo nebo zdaleka nejhitovější I Smell Danger. V nich dostává její projev nečekané koule a i přes zarážející podobnost s vokálem Alison Goldfrapp působí také nejosobitěji.
Po hudební stránce zní album sympaticky nečesky (všechna čest producentovi Martinu Šebestíkovi), horší je to ovšem s jeho dramaturgií. Místo aby gradovalo, rozpadá se na jednotlivé, jakkoli kvalitní, skladby. Ideální krmivo pro iPod? Možná. Obávám se ale, že o to kapele až tak nešlo.
Přes všechny uvedené výhrady bych je úplně nezatracoval. Když jim odpustíte jistou dávku nepůvodnosti – kromě podobnosti s Goldfrapp nelze přeslechnout očividné výpůjčky od Air ve skladbách Trees a Can U Hear Me – dá se s touhle deskou strávit řada příjemných chvil.

Žádné komentáře:

Okomentovat