neděle 28. března 2010

DJ Neo: Heartbreak Club

Nextgen Records
???

hodnocení: 3/5
psáno pro Rock & Pop

Pražský DJ a producent Zdeněk Krejčíř zvaný Neo bývá často označován za jednoho z mála, kteří jsou v našich končinách schopni produkovat moderní urban pop na světové úrovni. Je ale Krejčíř jednookým králem mezi slepými, nebo má jeho um skutečně na to, aby hranice republiky překročil a vydal se směle do světa?
Domnívám se, že odpověď leží někde mezi. Na svém třetím albu Heartbreak Club předvádí DJ Neo v našich podmínkách neslýchanou směs anglicky zpívaného disco popu, hip hopu, r’n’b a dalších ne tak snadno identifikovatelných žánrových hybridů. Pomáhá mu v tom celá řada českých pěveckých celebrit v čele s jako vždy suverénní Martinou Balogovou. Za vyložené šlápnutí vedle se dá označit snad jen jediná neanglická skladba na desce Co je doma, to se počítá s hostujícími rappery Orionem a Jamesem Colem, pokud tedy nejde o svérázný hold kapele Manželé.
Jako celek ale deska působí rozvlekle, ať už kvůli bloku pomalejších skladeb zhruba uprostřed hrací doby, nebo kvůli poněkud přešvihlé délce. Navíc nejde kromě jedné dvou skladeb o nic, z čeho by si venku mohli sednout na zadek.

Žádné komentáře:

Okomentovat