sobota 27. března 2010

N.E.R.D: Seeing Sounds

Star Trak/Interscope/Warner Music
2008

hodnocení: 4/5
psáno pro Rock & Pop

Nelze psát o N.E.R.D a nezmínit se o superproducentském statutu dvou třetin kapely – tedy Chada Huga a Pharella Williamse. Zároveň je ale třeba jedním dechem dodat, že alba téhle trojice ani omylem nenacpete do škatulky producentských desek. Ať už si totiž o komerčních aktivitách The Neptunes myslíte cokoli, nemůžete chlapcům upřít úspěšnou snahu o kultivaci rozhlasového éteru, o kterou se pod hlavičkou N.E.R.D (doplňuje je poněkud záhadný, avšak důležitý člen Shae Haley) pokouší už potřetí.
Seeing Sound pokračuje přesně tam, kde skončilo čtyři roky staré album Fly Or Die. Stále se jedná o tutéž fascinující směs rocku, hip-hopu, soulu a dalších elementů, se kterými ti tři umí zacházet jako málokdo. Na první poslech je tu snad jen méně očividných hitů, o to víc vám toho ale zbyde k objevování na příště.
Hugo s Williamsem ví jako málokdo, jak napsat moderně znějící urban popovou skladbu, která se vám dostane pod kůži, aniž byste si mumlali cosi o vlezlosti nebo nedej bože jednotvárnosti. Kéž by je přes svou pracovní vytíženost dokázali servírovat častěji než jednou za olympijský cyklus!

Žádné komentáře:

Okomentovat