neděle 28. března 2010

Lakeside X: EXIT:NOWhere

X Production
2007

hodnocení: 3/5
psáno pro Rock & Pop

Domácí synthipopové hvězdy Lakeside Church loni inovovaly název, žádnou převratnější změnu ale pro kapelu tenhle krok neznamenal. Aktuální druhé album EXIT:NOWhere tudíž pokračuje ve stejném kurzu, jaký před třemi lety nastavila i v zahraničí ceněná prvotina Sunrise.
Styl, který Lakeside X hrají, by se dal zjednodušeně shrnout pod označení depešácký pop a právě příliš nápadná inspirace basildonskými hochy byla kapele v minulosti hojně předhazována. Ono je ale dost těžké hrát takovou hudbu a podobným srovnáním se vyhnout. Naštěstí se nejedná o žádnou upachtěnou kopírku, spíš jde v případě Lakeside X o dokonalé naplňování kánonů žánru, jehož mantinely mnoho odchylek nepřipouštějí.
Z řady depešáckých skladeb tak vystupuje jedině svižná Nicotine, zbytek alba je příjemnou, byť nikterak objevnou variací na hudebně-textová témata lásky, zrady, opuštění… Ale vždyť to znáte.
Pokud tedy máte sklony podléhat jarním depresím, je vám mezi patnácti a prvními stádii dospělosti a mezi vaše nejoblíbenější písmena abecedy patří e, m a o, pak téhle desce rozhodně nedávejte košem.

Žádné komentáře:

Okomentovat